Veel gestelde vragen

Hieronder worden veel voorkomende vragen beantwoord over voetverzorging. De vragen en antwoorden zijn gesorteerd per categorie. Als u hier geen antwoord vindt op uwvraag kunt u mij de vraag altijd stellen via het contactformulier

Wat is een medisch pedicure?

.

Als medisch pedicure houden wij ons, naast de gewone pedicurebehandelingen,
bezig met specialistische behandelingen.
U kunt hier denken aan:

•de behandeling van de risicovoet waarbij ten gevolge van ziekte een verhoogd risico aanwezig is op complicaties (reuma, diabetes, ouderdom enz.)

Zorgverleners en consumenten kunnen door middel van het Kwaliteits Register voor de Pedicure gericht zoeken. Voor zorgverzekeraars biedt een registratie in het Kwaliteitsregister een garantie voor kwaliteit. Om geregistreerd te blijven moeten wij binnen een periode van drie jaar accreditatiepunten behalen. Op deze manier blijven wij altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen in ons vakgebied.

Voor specialistische voetproblemen bent u bij ons dus aan het juiste adres. Wij kennen de juiste technieken, wij beschikken over de beste materialen en zijn wij op de hoogte van de verschillende contra-indicaties. Hierdoor weten wij precies wanneer wij iemand moeten doorverwijzen naar andere disciplines.

In ons bedrijf leven wij de huidige regels op de gebieden van kwaliteit, veiligheid, arbo- en milieubeleid streng na. Zo kunnen wij u garanderen dat u de zorg krijgt die u nodig heeft


Hoe moet ik mijn teennagels knippen?


U kunt uw nagels het beste knippen met daarvoor bestemde schaartjes of teenknippers. Zorg ervoor dat u ze niet te rond afknipt (zo recht mogelijk) om ingroeien van de nagels te voorkomen. Daarnaast moet de nagel iets langer zijn dan de punt van uw teen.

Wat kan ik doen tegen ingroeiende teennagels?

Wanneer u ingroeiende teennagels hebt, kunt u een afspraak maken bij een pedicure,zij kan door middel van speciale technieken de nagel in de juiste richting door laten groeien. Ook kan zij bepalen of zij de ingegroeide nagel kan behandelen of dat u beter de huisarts kunt raadplegen.
wat te doen bij pijnlijke voeten?


Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring de pijn dus niet en laat hier iets aan doen.
Uw medisch pedicure kan u helpen om uw plezier in het lopen terug te krijgen.

Wij willen u in ieder geval een aantal bruikbare tips geven om voetproblemen tegen te gaan.

Het wassen van de voet
Misschien vindt u het heerlijk om dagelijks uw voeten onder te dompelen in een warm bad. Ontspannend is dit zeker echter let er op dat u niet te lang blijft zitten. Uw voeten kunnen namelijk ernstig uitdrogen met als gevolg, een droge huid. Een te droge huid is een grote veroorzaker van wondjes en kloofjes, die op hun beurt weer een perfecte plek zijn voor een schimmel om zich te nestelen.

U kunt uw voeten dus het beste dagelijks wassen met handwarm water, zonder zeep. Droog de voeten goed af, vooral tussen de tenen, en trek pas na een paar minuten de sokken aan. Zo kunnen uw voeten extra drogen.

Vochtregulerende crème
Niet alleen uw handen maar ook uw voeten kunnen een lekkere vochtinbrengende crème gebruiken. Breng de crème dagelijks aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Laat de crème goed intrekken en trek dan pas de sokken aan. 


Ik ben vergeten mijn afspraak af te zeggen wat nu ?

Wanneer u uw afspraak niet tot 24 uur van te voren afzegt zal de gereserveerde behandeling volledig in rekening gebracht worden.